Fer créixer una web: pas a pas

Fer créixer una pàgina web és un aspecte rellevant per a tota empresa que li interessi generar visites a la seva web a través del contingut que hi ha publicat.

Així doncs, en aquest article comentaré diversos passos imprescindibles per fer créixer una web, les consideracions necessàries per generar contingut de qualitat orientat a cada perfil de consumidor, la rellevància del contingut autèntic i optimitzat, així com el rol de les paraules clau i la relació que s’estableix entre analítica web i el contingut dels llocs webs.

Passos per fer créixer una web:

Per fer créixer una pàgina web és molt recomanable disposar d’un pla de continguts, ja que d’aquesta manera l’empresa pot decidir quins són els aspectes més rellevants i prioritaris que l’empresa ha de comunicar, quins continguts tenen un caràcter estratègic per captar nous clients potencials i quines temàtiques poden contribuir a millorar el valor de marca de l’empresa.

Per tant, abans de començar a crear continguts, és prioritari entendre quins objectiuscada empresa, quin perfil de consumidor cerca els serveis o productes de l’empresa, en quin moment del seu procés de compra, és a dir, abans d’adquirir el producte o servei, durant la fase de compra, o a posteriori.

També cal considerar en quina mesura l’empresa, a través dels continguts de la seva web, pot aportar valor a les persones consumidores actuals i potencials, és a dir, futurs consumidors.

Com crear contingut orientat a cada perfil de consumidor:

A grans trets, les empreses poden tenir diversos tipus de perfils de clients, clients finals (B2C), o bé, clients industrials (B2B).

La web, ja sigui enfocada a clients particulars o industrials, podrà generar visites de qualitat si conté contingut que doni resposta a les necessitats, inquietuds, dubtes o problemes, actuals o futurs, que puguin plantejar-se els clients actuals o potencials de la teva empresa.

Per exemple, imagina que has de fer obres a casa teva:

Arran d’aquesta situació, segurament tindràs alguns dubtes, com per exemple:

  • Quins són els avantatges d’instal·lar una caldera de condensació?
  • Quins són els avantatges de les calderes de biomassa?
  • Quin manteniment requereixen les calderes de condensació?
  • Quines són les millors marques de calderes de gas?

És molt possible que les persones, en el procés de selecció de les empreses i valoració de les diverses alternatives, facin cerques relacionades amb els aspectes que els intriguin o que els plantegin dubtes relacionats amb la seva decisió de compra.

Per tant, és en aquest moment de la fase de compra quan el màrqueting de continguts pot ajudar a la teva empresa a apropar-te a persones que tenen uns interessos relacionats amb les solucions que ofereix la teva empresa, ja siguin solucions d’enginyeria, serveis de manteniment industrials, roba tècnica, sistemes de pavimentació, productes d’higiene industrial, entre d’altres.

Així doncs, per crear contingut de qualitat cal entendre a quin tipus de consumidor es dirigeix la teva empresa, els seus dubtes, les seves inquietuds i intentar resoldre-les de manera òptima mitjançant el màrqueting de continguts.

Si la persona arriba a la teva pàgina web gràcies al contingut orgànic que ha publicat i considera que es tracta d’un text rellevant i de confiança, és possible que aquesta visita esdevingui un futur client.

És a dir, el màrqueting de contingut és una estratègia a mitjà termini creada amb la voluntat de generar visites de qualitat i que ajudin a la teva empresa a incrementar el volum de visites a la pàgina web, i conseqüentment, el volum de clients.

La rellevància del contingut per fer créixer una web:

Arribats a aquest punt del text, podem entendre que el contingut, la seva estructuració i planificació són factors claus per tal de fer créixer una web amb garanties d’èxit.

El SEO, conegut com el posicionament orgànic en cercadors, es fonamenta en la qualitat del contingut.

Per tant, si una empresa disposa d’informació i textos que aportin valor als consumidors i permeti explicar els trets diferencials de l’empresa, així com les solucions que aporta, estarà contribuint a generar visites de qualitat a la pàgina web, i segurament, nous clients interessats en les solucions que l’empresa ofereix.

La importància de les paraules clau:

Les paraules clau tenen importància ja que són els termes que utilitzen les persones per fer cerques a internet.

En funció de les paraules clau que s’utilitzin apareixen unes pàgines webs o unes altres.

Dit d’una altra manera, si en una pàgina web es creen continguts que incloguin paraules claus, en la proporció justa, i que siguin rellevants per als teus tipus de clients, és possible que els cercadors incloguin la web de la teva empresa entre les primeres posicions dels resultats orgànics de les cerques.

Per tant, és important que l’empresa compti amb continguts de qualitat i que continguin les paraules clau que les persones utilitzen per fer cerques relacionades amb les solucions que l’empresa proporciona.

La relació entre analítica web i els continguts web:

Conèixer l’analítica web de cada pàgina permet entendre quines pautes de navegació segueixen els usuaris de la teva pàgina web, quines són les principals estadístiques, i quin contingut genera més interès per a les teves audiències.

En aquest sentit, com a redactor de continguts m’encarrego d’entendre les particularitats de cada client per tal de crear continguts optimitzats i que donin resposta a les necessitats del seu negoci.

Click to access the login or register cheese